Friday, September 24, 2010

APA korang AKAN BUAT kalo H/P korg H.I.L.A.N.G????



msti korg cuak mengelabah dan silap haribuln pengsan kan!!!

Benda ni trajadi kt mmbr aku
Certanya mula cmni….pada hari 2 ktrg cadang nk kluar bndr u beli barg

tp sbbkn trlmbt bbrape minit je kitrg trpksa naik bas luar...

dh naik public transport mesti la kna byr kan??...wak2 byr 2 dsbbkan beg dompt yg tersepit kt dlm poket yg ketat trpksa la ak pinjam kjap kt mmbr ak.. mmbr aku srg ni pun tolnglh byrkan...dh pinjm knalah byr balik kan..

so ak pun mulalah aktiviti mmbyr...bndr u ngan uitm x jauh 5 mnt pun x smpai kalau traffic light x de dn bwk 140kmj...


dh smpai kitrg pun trunla..ak pun tanya la mmbr ak apa ko nk beli mmbr ak ni pun jawb yg dia dh buat list dh smpai dpn kedai brulah dia trsedar beg dompt dia trtggl dh la ade rm5000 dlm 2..fuiyoo

dia pun mulalah cuak yg amt sgt...yg bangangnye leh lak ak nk trgelak tgk dia.hahaha x baik tau

bila dh hilg…… kpala mula lah fkir buat bnda bkn2 kan2
bygkn bas dh x de dlm pndgn dia leh kata nk lari kejar hahahaha gile apa???
Usain bolt pun xleh kjar  hahaha

dsbbkn adenya sift simpati dan perikemanusiaan ak pun mulalah call mmbr yg ade knderaan tp haram nk angkt nsbla dia trfikir nk sewa kreta..ak try la call...call yg pertama please try later (operator maxis) dh asyk dia je  yg angkt ak pun try call owner yang lain..ha cantik dpt!!!!! Dkt lak2
ingtkn nk pinjm sejam dh diorg kata min 3 jam trpaksa je la..kitrg sewa kancil sbb murh sejam rm5je...dh sewa bermulalah aksi kejar mengejar...dlm asyik kjr mgjr 2 leh lak ade bnyk lori ish sedhnya 2 blum kira lagi pmndu yg amt brkhemah shgga mnyushkn org lain……rupa2nye kjr mgjr kitrg brakhir hgga ke ipoh….walaupun begi2 dh rezeki dia…ade la hamba allah yg jumpa dn tlh mnyimpnnya di kaunter…kawn ak I baik orgnye….dia brsyukr sgt2....tp biasa la trpksalah dia redha bhwa rm200 dia hilg..bygkn dia leh kata nk halalkan..ish kalu ak la dpt x dpt beg dompt ttp jua ak maki…beza kan ak ngan dia.hehehe

dh dpt ak tgk jam ha!!!!!!!!!! Bru stgh jam???? Apa nk buat apa lagi jomla g YIK FOONG jap…fyi. Yik foong ni cm low yat..so fhmje la ye…adela dlm sejam mundr mandir kitrg pun grkla pulg ke u







dlm  kerta dia asyik ucp trima ksh dan nk belanja mkn kfc lgi 2..tp ak x kish ko nk belnje pun bolh tp kalau dia support byr minyk ngan sewa krta lagi bgus…alhamdulillah dia byr…save duit ak hehehe
   smpai bndr u ade lagi ½ jam so ktrg beli la brg ape yg patut sblm hntr keta dan balik ke u…

  brdasrkan journey ak hari2  apa yg ak leh simpulkan ialah kita mstilah
1.. jgan panic
2. berwaspada dn berjaga2 dgn brg2 hak milik anda…(jgn trlupa)
3. ltk la no phone kot2 ade la hamba allah trjumpa dan nk pulgkan
4. berusaha untk mncari brg kita (sayangilah harta kita)
5. bersabar ats sgala apa yg trjadi pasti ade hikmah dsbaliknya 
6. berzikir mengingati allah
7. sentiasa brsyukur ats sgla pmberian allah
8. berdoa dan bertawakal walaupun dtmpa musbh..

Sama samalah kita mgamalkannye insyaallah
 Sesungghnya Allah maha pengash dan lagi penyayang
                     

0 SUKA DUKA:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...