Saturday, November 12, 2011

My HAPPIEST moMEnt

assalamualaikum tetiba teringin plak nk masuk contest ni...
tarikh last hari ni 12-11-2011 pukul 11.59 pm
huh dan lagi kan??


so apa nk cerita
hari ni aku nk tunjuk gmbar
aku ngan kawan2 lelaki dari kelas aku di UNIVERSITI
skarang aku dh sem 5 masuk 21 november ni aku dah part 6 diploma
bermakna sem terakhir kami bersama

walaupun begitu
walau dimana kami berada
kami akn BERSAMA SELAMANYA...
pengalaman ini x mungkin aku lupakan

THANK YOU GUYZ
y'all awesome...
AC_H faMily

Monday, August 29, 2011

esok RAYA

ASSALAMUALAIKUM W.BT
dimalam yg mulia ini
seperti yang baru diumumkan TADI...esok 30 ogos 2011 ialah 1 syawal
so esok RAYA.
sebelum itu
saya memohon kemaafan kepada
sesiapa sahaja yang mengenali diri ini
secara sengaja atau x sengaja mengguris hati anda.
maafkan saya

SELAMAT BERHARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR BATIN
dan
SELAMAT MENYAMBUT HARI MERDEKA

Saturday, July 9, 2011

SELEBRITI terkenal diTAHAN kerana BERSIH 2.0

BERSIH 2.0 dengar pun dah cuak

inikan pula nak pergi…OH TIDAKKK

berita yang aku dapat ni cukup panas…

betul ad beberapa artis@ selebriti di kaca tv

ditangkap…gara2 dikatakan bersekongkol dengan BERSIH 2.0

nak tgk tgk  la bawah ni

 

 

268089_232041093483936_100000341403730_800400_7951418_n 

268836_2247616273618_1344525368_2696344_5430166_n

cian mereka kan….

 

hahahaha just joking di tengahari  :)

sumber gambar dari GOOGLE

bye bye…..

Thursday, June 30, 2011

RESIPI MEMASAK MACAM2 ADA

siapa suka MAKAN angkat tangan

SIAPA suka memasak angkat tangan Untitled

rasanya ramai yang suka makan tambah2 FREE betul x?

dah la FREE sedap pula 2…

mesti meleleh bila mata memandang

TETAPI

apakan daya SEDAP x bermakna FREE

HARGA x tentu MURAH

SO, bila FIKIRKAN INI SEMUA4

ISH SEDIH NYA RASA DI HATI…

NAMUN AWAN MENDUNG SUDAH BERLALU

NAK MAKAN SEDAP???

CANTIK DAN MURAH??

jom MASAK nak??

x TAHU MEMASAK?

x apa senang je!!!!

hari ini saya nak berkongsi dengan anda semua

1 laman web yang memang BEST…KALAU ASTRO terkenal ngan pelbagai rancangan kan

WEB ni pula ada banyak RESIPI…SEMUA BEST…FREE LAK 2…macam2 ade

KORANG SIAP LEH WAT BISNES LAGI…

NAK TENGOK ???

MAI LA….

TEKAN SINI

Saturday, June 18, 2011

UITM kena HACK?


Dalam semua dok HEBOH
ANONYMOUS nk serang laman web government
Entah macam mana laman web UITM PERAK lak kena HACK
Bukti?
Ni dia baru je tadi aku amik gambar
















Benda ni dah jadi awal minggu lepas lagi
Ingatkan INTERNET aku yang problem
Bila check balik ditambah dengan berita di SURAT KHABAR dan Pak cik GOOGLE rasanya CONFIRM kena HACK

INGTKAN UITM PERAK je kena
Bila aku baca paper BERITA HARIAN bertarikh 17062011  
Ia mengatakan bahawa laman web UITM cawangan lain juga turut di HACK
Antaranya ialah UITM 
X terkecuali laman web Ilearn milik UITM juga turut di HACK
bukti  UITM LAIN KENA HACK
Yang aku perasan UITM PERAK dengan ehep (budak UITM tahu la benda ni apa)
Je kena HACK

APA YANG AKU NAK KOMEN IALAH
Ini bukan kerja ANONYMOUS
Sebab
Serangan yang berlaku lebih awal dari sepatutnya
Lagi pun
Alahai laman web UITM …cawangan lak 2..
Apa la sangat
Bukan orang nampak pun
Bagi aku ini mesti
Kerja budak2 baru belajar @ nak tunjuk power je ni 
Lagipun  dalam keratan surat khabar juga ada tulis
Beberapa individu dan kumpulan yang HACK
yang bagi aku dah biasa aku dengar dan baca dalam dunia cyber ni

so BROTHER2 sekalian

JANGAN LA HACK LAMAN2 web orang selalu guna terutama PELAJAR
DOA ORANG YANG DIANIAYA AMATLAH BERKAT
INGAT2

K la apa pun TERIMA KASIH MEMBACA


Thursday, May 12, 2011

KEHEBATAN SOLAT DI AWAL WAKTU


tadi entah macam mana tiba-tiba terasa nak melawat 1 laman web ni. semasa ronda2 tadi aku TERTARIK  pasal 1 artikel ni..MASYAALLAH x sangka aku..
SOLAT BUKAN sahaja ditunaikan sebab KEWAJIPAN SAHAJA...MALAH MENYIHATKAN badan kita....di samping itu berdasarkan aritkel yang aku baca ni. dia ada juga melibatkan KUASA PHYSICS...HEBAT...
aku kongsi ni pun untuk INGATAN KITA BERSAMA....
MAI LA BACA YER....


Waktu Subuh

pada waktu Subuh alam berada dalam spektrum warna BIRU MUDA yang bersamaan dengan frekuensi tiroid yang mempengaruhi sistem metabolisma tubuh.
Jadi warna biru muda atau waktu Subuh mempunyai rahsia berkaitan dengan PENAWAR/ REZEKI DAN KOMUNIKASI.
Mereka yang kerap tertinggal waktu Subuhnya ataupun terlewat secara berulang-ulang kali, lama kelamaan akan menghadapi masalah komunikasi dan rezeki.
Ini kerana tenaga alam iaitu biru muda tidak dapat diserap oleh tiroid yang mesti berlaku dalam keadaan roh dan jasad bercantum (keserentakan ruang dan masa) - dalam erti kata lain jaga daripada tidur.
Di sini juga dapat kita cungkil akan rahsia diperintahkan solat di awal waktu.
Bermulanya saja azan Subuh, tenaga alam pada waktu itu berada pada tahap optimum.
Tenaga inilah yang akan diserap oleh tubuh melalui konsep resonan pada waktu rukuk dan sujud.
Jadi mereka yang terlewat Subuhnya sebenar sudah mendapat tenaga yang tidak optimum lagi.

Waktu Zohor

Warna alam seterusnya berubah ke warna HIJAU(Isyraq & Dhuha) dan kemudian warna KUNING menandakan masuknya waktu Zohor.
Spektrum warna pada waktu ini bersamaan dengan frekuensi  PERUT DAN HATI YANG BERKAITAN DENGAN SISTEM PENGHADAMAN.
Warna kuning ini mempunyai rahsia yang berkaitan dengan KECERIAAN.
Jadi mereka yang selalu ketinggalan atau terlewat Zuhurnya berulang-ulang kali dalam hidupnya akan menghadapi masalah di perut dan hilang sifat cerianya. Orang yang tengah sakit perut ceria tak?

Waktu Asar

Kemudian warna alam akan berubah kepada warna OREN, iaitu masuknya waktu Asar di mana spektrum warna pada waktu ini bersamaan dengan frekuensi PROSTAT, UTERUS OVARI  DAN TESTIS YANG MERANGKUMI SISTEM REPRODUKTIF.
Rahsia warna oren ialah KREATIVITI.
Orang yang kerap tertinggal Asar akan hilang daya kreativitinya dan lebih malang lagi kalau di waktu Asar ni jasad dan roh seseorang ini terpisah (tidur la tu).
Dan jangan lupa, tenaga pada waktu Asar ni amat diperlukan oleh organ-organ reproduktif kita.

Waktu Magrib

Menjelang waktu Maghrib, alam berubah ke warna MERAH dan di waktu ini kita kerap dinasihatkan oleh orang-orang tua agar tidak berada di luar rumah.
Ini kerana spektrum warna pada waktu ini menghampiri fFREKUENSI JIN DAN IBLIS (INFRA-RED) dan ini bermakna jin dan iblis pada waktu ini amat bertenaga kerana mereka resonan dengan alam.
Mereka yang sedang dalam perjalanan juga seelok-eloknya berhenti dahulu pada waktu ini (solat Maghrib dulu la) kerana banyak interferens (pembelauan) berlaku pada waktu ini yang boleh mengelirukan mata kita.
Rahsia waktu Maghrib atau warna merah ialah KEYAKINAN, PADA FREKUENSI OTOT, SARAF DAN TULANG.

Waktu Isyak

Apabila masuk waktu Isyak, alam berubah ke warna INDIGO dan seterusnya memasuki fasa Kegelapan.
Waktu Isyak ini menyimpan rahsia KETENTERAMAN DAN KEDAMAIAN di mana frekuensinya bersamaan dengan SISTEM KAWALAN OTAK.
Mereka yang kerap ketinggalan Isyaknya akan selalu berada dalam KEGELISAHAN.
Alam sekarang berada dalam Kegelapan dan sebetulnya, inilah waktu tidur dalam Islam.
Tidur pada waktu ini dipanggil tidur delta di mana keseluruhan sistem tubuh berada dalam kerehatan.

Qiamullail

Selepas tengah malam, alam mula bersinar kembali dengan warna PUTIH,  MERAH JAMBU dan seterusnya UNGU di mana ianya bersamaan dengan frekuensi kelenjar pineal, pituitari, talamus dan hipotalamus.
Tubuh sepatutnya bangkit kembali pada waktu ini dan dalam Islam waktu ini dipanggil Qiamullail.
Begitulah secara ringkas perkaitan waktu solat dengan warna alam.
Manusia kini sememangnya telah sedar akan kepentingan tenaga alam ini dan inilah faktor adanya bermacam-macam kaedah meditasi yang dicipta seperti taichi, qi-gong dan sebagainya.
Semuanya dicipta untuk menyerap tenaga-tenaga alam ke sistem tubuh.
Kita sebagai umat Islam sepatutnya bersyukur kerana telah di’kurniakan’ syariat solat oleh Allah s.w.t tanpa perlu kita memikirkan bagaimana hendak menyerap tenaga alam ini.
Hakikat ini seharusnya menginsafkan kita bahawa Allah s.w.t mewajibkan solat ke atas hamba-Nya atas sifat pengasih dan penyayang-Nya sebagai pencipta kerana Dia tahu hamba-Nya ini amat-amat memerlukan-Nya.
Adalah amat malang sekali bagi kumpulan manusia yang amat cuai dalam menjaga solatnya tapi amat berdisiplin dalam menghadiri kelas taichi @ YOGA----sama la kan?

P/S HEBATKAN siapa sangka?
       JOM KITA SOLAT CEPAT!!!

SUMBER DARI :


Saturday, May 7, 2011

NETBOOK FREE

ASSALAMUALAIKUM
LAPTOP FREE sapa x nak kan
tapi hari ini bukan aku nak cerita aku dapat FREE ATAU APA2 CONTEST YANG BOLEH ANDA DAPAT LAPTOP FREE


TAPI 
AKU NAK CERITA PASAL EVENT TERBARU KERAJAAN


dulu sapa pelajar UNIVERSITI yang ambil UNIPACK?
ANGKAT TANGAN
jangan tipu aku pun sama ambil PAKEJ 2...


tapi NETBoOK yang aku dapat 2 bukan aku pakai adik aku yang pakai
So 
nak dijadikan CERITA
mulalah aksi2 perebutan TAKHTA  antara adik beradik aku
tapi dengan kebijaksanaan AYAHANDA
AYAHANDA telah memerintahkan penyusunan masa di antara adinda beta
(ahh budjet gila ingat anak raja ke)


Akhirnya setelah hampir setahun ade streamyx selepas ini bapak aku x perlu pening2 kepala mendegar rintihan adik2 aku yang x dapat pakai internet SEBAB
kerajaan dah bagi netbook kat adik aku wei...FREEEE LA
melalui 
INISIATIF JALUR LEBAR NEGARA
UNTUK BUDAK SEKOLAH YANG LAYAK SHJ YE


leh katakan kat perumahan aku ni
ramai yang dapat
yela kan 
kami ni anak staf warden penjara je
duk pun kat kawasan x membangun ...


so 
apa syaratnya?
Banyak tapi aku bagi beberapa je yang aku ingat ye
1. mesti melaggan internet (streamyx kot) melalui pakej max RM25 ataupun package streamyx yang lain
(macam kami dah ada internet just bagi slip resit 2 bulan)
2. 1 keluarga 1 laptop
3. entah x ingat la


TUJUAN DIA APA?
nak membazir? bukanlah 
namapun INISIATIF JALUR LEBAR NEGARA
maknanya kerajaan HENDAK menggalakkan RAKYAT MALAYSIA ni bijak IT
Supaya rakyat MALAYSIA x ketinggalan di belakang


dan adik aku baru je dapat pagi tadi
nak tengok?
ala biasa je


KANTOI LAK BUKA FB

1 MALAYSIA (FAHAM2 JE LA)













ALHAMDULILLAH 
jadila walaupun just NETBOOK kan
tapi sapa nak bagi FREE
SO
why not take this opportunity to grab the netbook right?


apapun TERIMA KASIH BN 
 KERAJAAN


(mulut... x de insurans ke?)  hehehe


SO LAGI 
SEKALI 
MAJULAH KERAJAAN DEMI NEGARA


TERIMA KASIH

















Friday, May 6, 2011

BEN ASHAARI GEGAR BLOG MAY 2011





Hari ini 
hari Jumaat
HARI YANG MULIA
hampir seminggu aku bercuti
baru hari ini ada semangat balik nak menulis
dah lama aku x menulis,
contest apa tah lagi
so nak dimulakan cerita 
hari ini aku nak join segmen dari MR MUSCLE kita
sapa lagi kalau bukan BEN ASHAARI
1000 BLOG MENCARI CINTA 
eh bukan bukan
BEN ASHAARI GEGAR BLOG MAY 2011
1000 je dia nak
alah jangan riso mesti ada 2000 yang nak join 
huh kena cepat ni
MINGGU NI PENUH LA KAT HOMEPAGE TAJUK YANG SAMA 
hihihi




So apa syaratnye
ENTAH 
UNDI DIA & rakan dia JE KOT
err kan?? kan??
ala bukan susah pun UNDI JE
lagi pun diorang memang LAYAK la
kalau nak banding ngan teman 
huh idakle
JAUH BAGAI LANGIT DAN BUMI
SO APA LAGI


MARILAH MARI PERGI MENGUNDI


NAK JOIN
MASUK SINI

Top 5 WORLDWIDE UNIVERSITY

Semalam aku baca paper 
aku pun godek dan godek mencari SUMBER UTAMA dan aku jumpa
aku rasa benda ni cukup menarik (eleh poyo lebih baca x habis pun)
Yela kan
khusus untuk pelajar2 sekolah yang nak KLENTONG time INTERVIEW BIASISWA (macam aku dulu)
eh x dela
ni KHUSUS untuk semua yang bercita2 nak mendapatkan pelajaran yang terbaik 
x kira la FAMA yang tanggung ataupun KERAJAAN atau company2 besar yang boleh menaja anda


dan MARI KITA LIHAT SENARAInya ni YANG PALING LATEST 2010-2011 kot












seperti biasa UNIVERSITI kat MALAYSIA X DE top 5 atau top 10
tak bermakna UNIVERSITI kita x bagus
selagi kita NAK BELAJAR kat mana2 pun BOLEH 
X GITU?


NAK TENGOK KESELURUHAN LIST?
MASUK SINI

Tuesday, April 26, 2011

makan durian pun leh wat kencing manis





hehehe xde la sje je nk GEMPAK KOME
dah baca KOSMO hari ini???


haaa....btul ke durian ni TINGGI kandungan GULA??
WAAA...time makan durian tak pula aku rasa macam makan CADBURY
Apapun
rakyat MALAYSIA (kita la)  memang GEMAR pada buah ini. kalau x 
x kan la kita gelar DURIAN sebagai RAJA BUAH


buah durian ni bukan kita makan sahaja
buah ni jugak leh dimasak sebagai bubur, tempoyak, sambal belacan dan paling best AIS-CREAM pun boleh


tapi DIINGATKAN JANGAN MAKAN BANYAK-BANYAK
KO SAKIT KO PENGSAN KAN SUSAH
BADAN SETEGAP MALEK NOOR pun x terlawan
bila dikatan REBAH berpunca dari makan DURIAN


SO 
Kalau dah terlebih makan macam mana??


apa susah
MINUMLAH AIR KOSONG/ SUAM BANYAK-BANYAK
OK


ha....HEBATKAN PENANGAN BUAH DURIAN NI


2 la sebab aku x minat makan DURIAN
HEHEHE x la bukan sebab bau aku memang dah x minat nak buat macam mana?


untuk keterangan lanjut


DURIAN

Saturday, March 19, 2011

ALHAMDULILLAH,,,EH aku HIDUP lagi la wei

mentang2 aku dh lama x update
ingat aku dah BERHENTI KE???


OH TIDAK


selagi aku masih ada MINAT MENDOWNLOAD
selagi itu aku masih menulis


hmmm BUSY...BUSY
berapa lama ye dah x update
ada sebulan x???


baru beberapa minggu dah macam2 berlaku kan
dari kejatuhan HOSNI MUBARAK
hingga ke JEPUN dilanda TSUNAMI
sekejap je apa-apa boleh berlaku kan
siapa sangka
ALLAH MAHA BERKUASA
sekali dia tunjuk kuasa x terdaya nak menghalangnya


semoga KITA SEMUA DILINDUNGI ALLAH dari apa jua bala
sebab 2 orang kata HIDUP BAGAIKAN RODA
SEKEJAP KAU DIATAS DAN KEMUDIAN KAU DI BAWAH


MACAM AKU HARI INI SHJ
ADA ORANG WAT DAJAL NGAN AKU
HARi ini hari JUMAAT so macam biasa sebagai seorang LELAKI aku WAJIB MENUNAIKAN SOLAT JUMAAT...
aku habis kelas pukul 12 tegahari dan kemudian terus bergegas ke IPOH (ala 45minit je)
sebab aku ingat nak tunaikannya di Masjid Sultan Idris Shah 2 (ala Masjid Negeri Perak la)


Walaupun aku orang Perak
seingat aku ini baru kali ke-3 ke 4 aku solat kat masjid negeri
selalu aku solat kat bawah je
kadang2 aku pernah tercari2 mana khatib yang baca khutbah
baru hari ini aku tahu rupanya ruang UTAMA berada di atas


so pas solat melepak sekejap dengan niat nak bersitiqamah
sambil memuji kebesaran ALLAH melalui penciptaannya
dan kemudiaN JENG JENG JENG


AKU AMBIL BEG AKU
EH MANA KASUT AKU
DAMMM #$%W^&*T**F
DAH KELUAR DAH SUMPAH SERANAH AKU


potong stim betul la sape yang rembat kasut aku 2
dah la aku nak balik rumah
beg besar dan berat lak 2
aduh nak cari selipar lain nak beli mana???


sabar je la (gaya ALEX dalam hantu kak limah)


emm nak x nak aku pun mungkin kena sumpah seranah balik
mana x nye
yelakan orang nak balik rumah 2 jam lagi masa perjalanan
ahh rembat je la selipar sapa pun kat tepi ni
minx maaf la sangat2 kepada yang kehilangan selipar 2
insyaallah hari ahad ni aku pulangkan balik


patutla sebelum aku bertolak pergi kelas pagi tadi rasa lain macam je nak pakai kasut lagi 1 rupanya kasut aku nak kena rembat
nasib la x pakai kasut baru
yang HAIRANNYE
kasut aku yang dah bergam danga gam UHU pun ada NILAI lagi rupanya untuk diREMBAT
tambah HAIRAN lagi
x takut DOSA KE???
dah la rembat kat MASJID
RUMAH ALLAH weiii...
selamber je REMBAT KAN (terasa la pulak )


apapun sebelum aku blah
aku nak bagi korang baca 1 cerita ni
cerita yang aku copy dari SYOK.ORG
yang dicopy dari sumber lain (kat bawah 2 ada tulis)
yang hampir ada kaitan dengan cerita aku
sekian
ASSALAMUALAIKUM

Saturday, February 26, 2011

D.A.R.A di mata GAY

Assalamualaikum
sebelum korang baca aku nak
wat penjelasan aku bukan GAY...HAHAHAHA




Seorang wartawan lelaki telah di tugaskan membuat liputan dan siasatan mengenai aktiviti kelab gay di Bukit Bintang, Malaysia. Dia di kehendaki menyamar sebagai gay. Wartawan itu dengan senang hati menggayakan pakaian dan cara seorang gay. Setelah seminggu mempelajari tingkahlaku dan gaya seorang gay, akhirnya pada malam minggu itu wartawan itu masuk ke kelab gay tersebut.



Wartawan itu dipasang dengan microphone n camera bersaiz kecil bagi merakam segala aksi dan aktiviti di kelab gay tersebut. Setelah masuk wartawan itu terus menuju ke bar utama dan memesan segelas bir. Dia hanya duduk sambil memerhatikan gelagat-gelagat gay di kelab tersebut. Ada yang menari dan ada yang duduk sambil berpeluk-pelukan sesama lelaki. Wartawan itu merasa geli geleman melihat tingkahlaku mereka.



“Hai…sorang ke bro”, tiba-tiba wartawan itu di sapa.



“A’ah, saya tunggu kawan saya. Tak sampai-sampai lagi ni”, kata wartawan itu separuh menjerit kerana kebingitan muzik di kelab itu.



Tiba-tiba wartawan itu berasa sakit perut. Rasa seperti ingin kentut sahaja.



“Muzik tengah kuat ni bolehlah aku kentut ni”, bisik hati wartawan itu.



Wartawan itu pun melepaskan kentutnya. Satu demi satu. Berturut-turutan. Tiba-tiba muzik rancak itu berhenti kerana DJ nya ingin menukar ke lagu perlahan. Sementara proses pertukaran lagu itu kentut wartawan itu telah di dengari oleh gay-gay yg berhampiran dengan wartawan itu.



“Eh eh… ada dara lagi la kat sini”, ujar salah seorang gay di situ sambil memandang wartawan itu.



“A’ah lah… kat depan kita ada dara”, ujar yang lain pula.



Semua gay di situ telah pergi mendapatkan wartawan itu. Semua wajah mereka menunjukkan keghairahan nafsu yang ketara.



“Saya bukan dara lagi la”, ujar wartawan itu.



“Kalau dah tak dara kenapa kentut. Kuat lak tu. Sempit tuu…”, ujar salah seorang gay itu.



Tergamam wartawan itu. Akhirnya dirinya di noda secara bergilir-gilir oleh pengunjung kelab gay itu. Menangis teresak-esak wartawan itu. Akhirnya nikmat kentut sudah tidak akan dapat dirasai lagi sepanjang hidupnya.



Moral kepada lelaki :-



Jangan kentut dihadapan GAY. AWAS!!. Teknik terbaru mengesan dara lelaki tau!!!!



yg gemar kentut kuat dan sempit itu tandanya anda masih suci …x pernah kena liwat (sodomi)









DICOPY Dari sape entah kat SYOK.ORG

Friday, February 25, 2011

Assalmualaikum
Akhirnya ad gk masa nk update blog                               
Trima kasih kepada yang sudi menjadi member aku…dah nak dekat 60 orang ni…sapa lagi yang sudi jadi member aku ????

Emm sebenarnya aku curi2 pakai laptop member aku ni
Selamber je rindu nk update blog sikit2
Maklumlah busy sikit minggu ni nak mengundi…(eleh x de kaitan pun)
Rasanya tajuk yang aku tulis dah bawa seribu makna betul x??
Hari ini selasa, 22 februari 2011 kami pelajar university teknolongi mara kampus perak akan mengundi siapa yang layak untuk menjadi ahli majlis perwakilan pelajar bagi sessi tahun 2011 ini
Tahun ini jugak tahun ke 2 aku mengundi
SERONOK WOOO gi mengundi macam sama je prosedur orang mengundi kat ADUN
Cuma yang bezanya BN X da la bagi wang perjalanan (kononnya sendiri faham je la)
Ahli yang bertanding x diberi masa yang lama untuk bagi ceramah @ yang seangkatan dengannya TAPI KEMERIAHAN BOLEH DILIHAT BILA KAT SETIAP BANGUNAN FAKULTI  digantung  gambar2  calon…kalau macam real life kita tengok orang gantung bendera biru la hijau la kan…tapi kat u ni  yang ada kaler hitam putih dan 1 @ 2 gambar yang berwarna……
MANA MANA PERGI PUN BOLEH NAMPAK GAMBAR2 CALON NAK PROMOTE
DEKAT DEWAN MAKAN PUN ADA
DEKAT SANA DEKAT SINI SEMUA TEMPAT ADA




















TAPI YANG TAMBAH MERIAHNYA BILA SAMPAI KAT PINTU BILIK PUN ADA ORANG TAMPAL GAMBAR CALON
HMM X TAU LA SEBAB FANATIK @ SEBAB APA
YANG GAMBAR CALON PEREMPUAN PUN AD A YANG DITAMPAL KAT PINTU BILIK LELAKI
FANATIK KE SECRET ADMIRE NI?? HMMM




APAPUN

Tahun ini aku rasa x segempak macam tahun lepas
Kalau tahun lepas

Tu dia semua pakat pulun nak tabor janji2 yang macam macam  
X boleh salahkan mereka gak
Kalau real life pun bukan semua janji dikota
AKAK NI LEH TAHAN GAK KAN
So just undi berdasarkan sumbangan/ kepercayaan/peribadi  jela
setiap fakulti akan  ada 2 orang wakil
tapi x tentu jugak
Ala kira macam kat real life ni kan ADA KERUSI  yang dipertandingkan
So cam 2 la jugak kat U ni…
Emm macam fakuti aku 2 kerusi je selalunya.
1 dari diploma dan 1 lagi dari degree student




TAPI sayangnya tahun ini
ENTAH MACAM MANA X ADA 1 PUN WAKIL
Waaa sedih kan
Aku x tau la wakil menang tanpa bertanding @ memang x dipertandingkan
FAKULTI AKAUN
Ini menimbulkan tanda Tanya sebenarnya
Nak kata x ada wakil
X MUNGKIN
Sebab ada member hantar permohonan ditolak
Hmm entahla
HILANG 1 PELUANG AKU NAK MENGUNDI
HMMMM SABAR JE LA....

Monday, February 14, 2011

CINTA RASUL VS CINTA VALENTINE

Cinta rasul vs cinta valentine

Alhamdulillah dengan takdir dan kehendak Allah swt
Pada tahun ini 2 hari yang membawa mesej cinta hadir sebelah menyebelah

HARI VALENTINE VS HARI MAULIDUR RASUL S.A.W

Yang mana korang sambut?
Adakah hari yang diagung agungkan oleh BARaT yang akan disambut yang jelas maksudnya sebagai memperingati hari kematian saint valentine


@

Hari pelindung sekalian UMAT dilahirkan ke dunia ini menyampaikan & menyebarkan syiar islam??


Aku tertarik untuk menulis pada hari ini
Kerana pada hari Jumaat yang lalu aku diingatkan oleh khatib yang membaca khutbah berkaitan 2 hari ini
Aku sendiri x sedar yang 14 hari bulan (hari valentine) ialah esok. Yang aku sedar hari maulidur rasul alhamdulillah

1 lagi sebab ialah aku teringat lecturer dan guru2 aku pernah berkata bahawa statistik menunjukkan bahawa ramai gadis2 hilang daranya atau kemudian mengandung disebabkan menyambut 2 perayaan orang BARAT iaitu 1 hb Januari dan juga 14 Februari
SETIAP TAHUN

WALHAL

Cinta rasul pada kita amatlah besar
Pada ketika sebelum wafatnya baginda NABI MUHAMMAD S.A.W apa yang disebut??
Ummati, ummati, ummati…
Baginda masih ingat pada kita..
Ala kalau kita fikir logikpun siapa yang nak ingat tentang orang lain kalau sedang SAKIT…

Tetapi adakah kita ingat pada baginda??
Dengan melakukan apa yang disuruh dan meninggalkan apa yang dilarang
Sama2 kita fikirkan…

Kalau  nak cerita banyak-banyak aku x berani
Aku ni hanya manusia biasa…
X pandai pun nak menulis @ berkata kata
Tetapi kalau rasa teringin nak baca artikel berguna
Masuklah

Friday, February 11, 2011

NUFFNANG TURUN IPOH…..JOM LA

Assalamualaikum
kawan kawan sebelum melalut kredit harus diberikan pada kak SUPERWOMEN yang hasil kerjanya telah MENYEDARKAN aku tentang BERITA GEMBIRA NI…..


GEMBIRA KE???MESTILAH                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   


apa pun sepeNUFFrti yang korang baca kat atas




NUFFNANG NAK TURUN IPOH WEIIIII
Date: 12 February 2011 (Saturday)
Time: 12.30 pm
Venue: McDonald’s Jusco/KintaCity                                                                                                                                                                                                  



lagi2 info log on to..ala bukak je la akaun nuffnang korang


fuuh tiup banyak2 jangan JELES ye


esok aku nak pergi WALAUPUN AKU PEGI X BERTEMAN……( Sorang pun sorang la….) .
sebab aku rasa kalau tak pergi memang 1 kerugian yang sangat2. bayangkanlah aku ni belajar kat uitm perak
rumah pun kat PERAK…   nk turun KL???


OH BILAKAH MASANYA???                                                                                                                                                                                 
nak join gathering BROTHER BEN x dapat, forum ni forum 2 semua x dapat (ish sedih woo)
Dunia BLOGGING dengan hidup aku masih BARU..apa salahnya kalau ada such gathering yang dekat ngan  kita sesekali pergi..(jom la teman aku)
katanya ada macam2 benda FREE nak kasi…
hishh FREE NI PANTANG SKIT AKU  DENGAR…
CONFIRM AKU KATA NAKKKKK 
TSHIRT??? TIKET WAYANG??? SEBUT JE asalkan FREE aku sapu…. hihihi
emm malam ni @ esok aku ada benda nak cerita..benda ni best…melibatkan KHUTBAH  JUMAAT yang aku dengar tadi…BEST WOO…X RUGI G SOLAT JUMAAT


K LA BYE
p/s (kena siapkan keje esok nak g GATHERING)    ayat orang  terExcited sangat
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...