Friday, November 26, 2010

apAsAl aku S.A.K.I.T?

X PE LA NK WAT CMNE
REDHA je la
mgkn ad HIKMAT di sebaliknya
yela ALLAH BUAT SESEUATU PERKARA MESTI ADA SEBABNYE
btul x??? bkn cam kita manusia main buat je....
sapa suruh mghadap laptop about 24 hour aday
so kawn2 jgn la jd cm aku
bdan kita oerlukan REHAT
kalau x cukup REHAT nnti mengamuk la bdan kita
cam aku ni aku rasa pedih sgt kat kening mata
korang penah rasa???

bpak aku kata aku ni sakit
sbb kurang tidur
so knala bnyak tidur (cukupkan tidur)

ish aku sedih sebenarnya x leh nk
buat apa yang aku suka
blogwalking, watvh movies, chat dan sbgainya
nk wat camne mata dah injured
sabar je la
DOAKAN AKU YE KAWAN 2 SEMOGA AKU CEPAT SEMBUH


p/s lagi sedih bila x leh join segmen SAYA SUKA BLOG AWAk oleh EN BEN

Tuesday, November 23, 2010

21.11.2010 Aku dan Family 1st part

ahh dh 2 ari dh aku x brblogging

korg tau aku g mana??DSCF1784

hmm smlm x gi mana pun cuma bdn penat sebb ahad gi keluar ngan FAMILY

lagi sekali

pada hari ahad yang lalu

aku g kenduri 

kenduri adik kawan mak aku

cam biasa la kan K.E.N.D.U.R.I KAHWIN apa yang ada btul x??

tempat aku kalau ade ais-krim free @ cendol kira dah UP la kenduri 2

tapi hari2 ade lagi spesel

tau x apa yang buat lagi  GEMPAK NYE kenduri ni

ada cabutan bartuah korg penah tgk???

aku x penah

ni lah 1st time kat tempat aku (ala kira dekat la)

caranye terpulanglah pada DJ nk buat soalan/permintaan apa pun..

format dia SAPE CEPAT DIA DAPAT

cam wak2 aku dtg 2 SOALAN/PERMINTAAN DIA berbunyi begini

sape yang bwk handkerchief (sapu tangan)  dia dapat hadiah..senang kan

lagi 1 soalan /permintaan dia

sape  bawk kipas tangan tunjuk kat dia dapat hadiah

haa dasyatkan walaupun hadiah dia bukanlah

RUMAH @ KERETA YANG MAHAL2 

tapi sape nk bagi kan??

just untuk suka2 je...

lagi kat kenduri ni ade plak dia jamu PISANG GUNUNG (org kata la)

ala pisang emas yang size cam pisang tanduk 2

buat sebagai pencuci mulut...tapi aku rasa bukan pencuci mulut tapi dah macam pengenyang perut

sebb size dia yang gedabak

dah la spesel ais krim ada, cendol ada, cabutan bertuah ada, pisang ada

KAYA BENOR x gitu

sape yang sponsor?

dari apa yang aku tau tuan rumah ni boleh kta org kaya la kat kampung 2 sebb dia ada banyak kebun sawit lagi 1 aku perasan ade 1 khemah khas kat situ semua org lelaki je..

dh nk balik memng sangkaan aku btul mgkn tuan rumah ni

BERSAUDARA (PEKIDA) DSCF1785

SBB ADA  (tgk gambar sebelah) kat jalan on da way rumah dia

 

 

dah balik mesti ada goodies…bwh ni goodies dia

DSCF1787

 

pas balik ade kejadian lain lak berlaku

so nantikan ye

PART 2 

sebelum aku blah aku nak gtau

SELAMAT PENGATIN BARU KEPADA err sesape yang kahwin ari2

bye semua 

Sunday, November 21, 2010

Nikah Gantung (Khitbah) Satu Alternatif

hmm aku sebenarnya still x faham
bila baca artikel bawah ni
Nikah Gantung (Khitbah) Satu Alternatif | iluvislam.com + discover the beauty of islam

dah cukup bukti untk aku KAHWIN segera
tapi aku still rasa ada halangan untk KAHWIN
apa ye???

aku memainkn CINTA perempuan ke?
tapi aku rasa btul la aku memang CINTA DIA
hmm...
nikah gantung ni lepas ke kat MALAYSIA??
dia nak ke???
parents aku kasi ke??
parent dia lak??
apa org akn kata ye???
adakah aku T.A.K.U.T???
apa yang aku takut??


YA ALLAH YA TUHANKU
KUATKANLAH HATIKU
TETAPKANLAH HATIKU
HANYA PADAMU
YA ALLAH

Saturday, November 20, 2010

MALAYSIAN’s h.a.c.k.e.r

Waa dasyat la ko..

gua respect sama lu sbb dapat hack web U.S

bkn 2 je lu dapat cilok nombor bank lak 2..

ko HEBAT ko BERANI

tapi dalam sedasyat ko..

ko tetap KANTOI

hahahaha

bukan aku nk galak org jadi penggodam

tapi ilmu yang ko ada 2 mmg aku RESPECT

kalaulah ko guna sebaik mungkin gak aku nak belajar ngan ko

tapi kalau aku dapt ilmu 2 aku nk buat SOFTWARE lagi bagus pas2 jual…

duit 2….HALAL lak 2…4688073658_9277a5e35f

sbgai umt ISLAM ilmu 2 juga akn aku guna untk berperang…

PERANG ngan sape??

sape lagi kalau bukan ISRAEL

TUNGGULAH KORANG ISRAEL DAN SEKUTU KO

samapai masa nnti kau akan jatuh

ko boleh kaji buat apa pun untk halang umt ISLAMLogo_Aman_Palestin

tapi kalau ALLAH X izinkan x jadi JUGA

SEMOGA ALLAH MELINDUNGI AKU DAN UMAT ISLAM insyallah

p/s tapi 2 hanya IMPIAN bolehkah aku capai ??? hmmm

Friday, November 19, 2010

sape kata BARANG LAMA x guna

btul la watpe nk tipu

sbgai contoh skrg ni kita duk sibuk ngan dvd player btul x??

sekarang ni pun dh mkn ramai beralih ke blu-ray player

tapi sebelum semua 2 kita pakai tape je kan??

aku pun ade satu gak jenama SHARP yang kaler HITAM 2

 DSCF1783

apa aku nk gtau kat cni..korg jgn buang TAPE PLAYER 2

ADE KEJUTAN untuk korg

x percaya??

x pe…tgk la video kat bawh ni ye

 

p/s korg dh tgk ???

hehehe aku nk operate gak la PLAYER AKU

Adik aku H.I.L.A.N.G

Eh x de la adik aku buat gempak je
Ingt x hari 2 yg aku certa fasal  aku n kebun sawit
ptg 2 kitrg tidur
aku x sedar maklumlah penat sgt
ade la time azan maghrib baru la aku sedar..

pas azan maghrib bapk aku tanya mana adik aku…
ha apa dia adik aku x balik lagi

dia hilg ke?
menggelabah aku dh la mlm 2 aku nk g umh awek aku
bkn sbb apa leh lak ari2 time aku keluar ngan dia aku trtggal kad matrik dlm beg dia
dia dh la nk balik u kat Kelantan malam 2…

aduh try tepon x angkt adik aku bapak aku pun try x dapt aku dah cuak
bpk aku surh g smbhyg maghrib dulu
so pas solt minx doa kat allah

dan..dan adik aku balik
fuuh lega aku pun trus soal dia g mana
dia kata tdi pas balik tuisyen parent kawn adik aku dtg nk amik
so adik aku pun tumpg la mereka
adik aku kata ingtkn g pasr je (sab2 biasa la kt tapah ada pasar)
rupnya diorg ajk g mkn emm apa ye lupalak
nk  x nk follow je la
yang aku bengang pehal x call ke @ mesj dia leh kata apa kredt x de
apa la mcm mmbr x de je kredit 10 sen pun  x kan xde
bukan apa yela kan sekarg ni musim awek hilng cuak la jgk kalau jadi apa2
adik aku wei
walaupun kadg2 berperg
tp mcm peribahasa air dicncg x kan putus
x kan x sayang adik kot…dh la aku ada 2 adik je pompaan lak 2 msti la aku kena jaga

Kesimpulannya

1. Perhatilah adik @ kakak kita terutamanya pompaan sayangilah mereka
2. Bgitau parent @ sesape  yang penting ke mana kita g kalau jadi apa2 parent tau
3. mohonlah doa kat ALLAH S.W.T kan dia maha mendengar lagi maha melihat
4. Berbaiklah ngan jiran leh mkn free tul x…

Wednesday, November 17, 2010

apa yg nk di 'QURBAN' kan????

ORAIT SEBelum aku nk merepek
x ten2 hala

ak nk ucap

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA
kepada semua

ok seperti apa yg trtulis
aku terfikir
apa erti korban??

seperti yg kita semua tahu
hari ini 17 november 2010
kita menyambut HARI RAYA AIDILADHA
walaupun ada saudara kita yg trlebh dahulu mnyambut raya.
ikutlah negara masing2

rakan rakan sekalian
seperti yg trtulis pada tajuk diatas
apa yg nk dikorbankan??
adakah sekadar LEMBU, KAMBING @ UNTA shj???



oh tidak

korban besar maknanya
oleh sbb i2 kita sebagai umt islam mestilah memahami maknanya
dengan memahami maksudnya
kita sebenarnya boleh mengadaptasikan dlm kehidupan kita

sebagai contoh aku ni haa..
kalau org lain korbankan duit untuk beli LEMBU KORBAN
AKU x yh sush2
insyaallah sempena aidiladha ni
aku nk korbankan 'lemak perut aku yang dah boroi ni'

eh knape gelak lak??
betul la
korg ingt aku suka2 ke nk korbankan lemak ni
sayang wooo

bukan senang aku simpan
dan memang susah nk dikorbankan

HAHAHA

K LA BYE
NK makan KUIH RAYA JAP...

S.E.D.A.P

Tuesday, November 16, 2010

JOM BERKENALAN : KHAS BUAT BLOGGER BARU



kenal x header sape 2??
ha 2 la BROTHER @ EN. BEN ASHAARI
aku rasa satu satunya BLOGGER BERBADAN SASA
ha korg jgn ingt laki x suka blogging
der korg dh silap la..
dia ni cukup BAGUS 
dalam bnyk2 otai blogger
aku rasa dia la paling banyak bantu blogger2 baru 

BUKTI

tgk la beb brape banyak la segmen dia buat....
ada 3 ...4 segmen aku rasa
dalam 1 segmen 2 berapa byk dah dia listkan senarai blogger baru
x caya lagi?
haa... tgk ni slh 1 buktinya diambil dari

sori la gua malas nk edit KANTOI lak pakai nexus


korg blogger baru gak ke??
apa nak join??

tekan link ats yg aku bagi 
pas2 add dia...
dah ADD??
join la segmen dia 2
ok??


opss lari topik ke?
hehe x kan!!
bukan apa hari ni
stelah hampr sebulan berjuang
aku telah KEMBALI
kembali untk mmbals dendam rindu aku pada 
dunia blog, download, upload dan IT yg amt kucintai

tapi apa guna kalau membebel tapi x de org perhati @ erti kata org lain ckp sorg2
apa guna kalau ade ilmu x kongsi...kan sharing is caring don't you think so?
apa guna TENET kalau x diguna untk tau pasl org lain?
bukan nk menyibuk tapi nk tau mgkn diorg rasa cam apa aku rasa...
mana la tau kot2 korg ade ilmu berguna, 

tips pun ilmu what?

PENGALAMAN pun ILMU JUA..


so aku trgn la lagi MENAMBAH RAKAN yang sedia ada
dengan cara join segmen JOM BERKENALAN kat blog EN BEN
SEMOGA AKU DAPAT MENMBAH RAKAN BARU


YA MMANG BETUL INILAH MASANYA AKU KEMBALI
WEI KAWAN2 

MARI DEKAT MARI RAPAT
JANGAN SEGAN, 
JANGAN RISAU, 
SAYA X MAKAN org la,
cuma nk jadi rakan korg je   



SELAMAT DATANG 


SAHABAT





Monday, November 1, 2010

penatnye!!

hmm berape hari dh ye x posting???

sory ye kpd sesape yg mencari maklumla tgh mggu exam ni
PENAT SESANGAT
x leh nk fikir apa yg nk tulis...
NAK KOMEN PASL bola ke@ lain2 lagi???

Dah habis EXAM 1 course,
course yg lain lak menanti...
so yg ada dlm otak EXAM JE.....
tapi x bermakna benda lain x fikir

TAPI
 x pe...inilah dugaan namanya

Alhamdulillah
maknanya ALLAH MASIH SAYANGKAN KITA
dengan beri mcm2 dugaan...

k ye semua
SELAMAT PAGI!!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...