Saturday, May 7, 2011

NETBOOK FREE

ASSALAMUALAIKUM
LAPTOP FREE sapa x nak kan
tapi hari ini bukan aku nak cerita aku dapat FREE ATAU APA2 CONTEST YANG BOLEH ANDA DAPAT LAPTOP FREE


TAPI 
AKU NAK CERITA PASAL EVENT TERBARU KERAJAAN


dulu sapa pelajar UNIVERSITI yang ambil UNIPACK?
ANGKAT TANGAN
jangan tipu aku pun sama ambil PAKEJ 2...


tapi NETBoOK yang aku dapat 2 bukan aku pakai adik aku yang pakai
So 
nak dijadikan CERITA
mulalah aksi2 perebutan TAKHTA  antara adik beradik aku
tapi dengan kebijaksanaan AYAHANDA
AYAHANDA telah memerintahkan penyusunan masa di antara adinda beta
(ahh budjet gila ingat anak raja ke)


Akhirnya setelah hampir setahun ade streamyx selepas ini bapak aku x perlu pening2 kepala mendegar rintihan adik2 aku yang x dapat pakai internet SEBAB
kerajaan dah bagi netbook kat adik aku wei...FREEEE LA
melalui 
INISIATIF JALUR LEBAR NEGARA
UNTUK BUDAK SEKOLAH YANG LAYAK SHJ YE


leh katakan kat perumahan aku ni
ramai yang dapat
yela kan 
kami ni anak staf warden penjara je
duk pun kat kawasan x membangun ...


so 
apa syaratnya?
Banyak tapi aku bagi beberapa je yang aku ingat ye
1. mesti melaggan internet (streamyx kot) melalui pakej max RM25 ataupun package streamyx yang lain
(macam kami dah ada internet just bagi slip resit 2 bulan)
2. 1 keluarga 1 laptop
3. entah x ingat la


TUJUAN DIA APA?
nak membazir? bukanlah 
namapun INISIATIF JALUR LEBAR NEGARA
maknanya kerajaan HENDAK menggalakkan RAKYAT MALAYSIA ni bijak IT
Supaya rakyat MALAYSIA x ketinggalan di belakang


dan adik aku baru je dapat pagi tadi
nak tengok?
ala biasa je


KANTOI LAK BUKA FB

1 MALAYSIA (FAHAM2 JE LA)













ALHAMDULILLAH 
jadila walaupun just NETBOOK kan
tapi sapa nak bagi FREE
SO
why not take this opportunity to grab the netbook right?


apapun TERIMA KASIH BN 
 KERAJAAN


(mulut... x de insurans ke?)  hehehe


SO LAGI 
SEKALI 
MAJULAH KERAJAAN DEMI NEGARA


TERIMA KASIH

















10 SUKA DUKA:

animous said...

saye pun dpt laptop ni.. tapi kira nasib sipi sipi je sebab lagi sebulan nak abis belajar baru apply. kalau dah abis b elajar baru nk apply jawabnye xdptla sign pengesahan dari registrar universiti saye..

abdul quddus said...

HUH SELAMAT duit btul x?

hamzah ian said...

aku pun dpt.. hahahahaha

abdul quddus said...

hamzah ian
hahaha
best kan

Lulu caldina said...

1 keluarga dapat 1? nape lulu tak dapat eh?

abdul quddus said...

Lulu caldina
hahaha
LULU umur berapa yer??
kalau yang PROGRAM baru ni
untuk budak sekolah menengah dan budak sekolah rendah
kalau x dapat lagi
mungkin PROGRAM x smpai tempat LULU lagi kot..
maksud saya macam untuk PROGRAM baru ni.
KALAU X SILAP NEGERI PULAU PINANG YANG DAPAT DULU
SO NANTIKAN JE LA...



X PUN LULU KAYA kot so
LULU X DAPAT LA...
HEHEHE
TERIMA KASIH DAATANG SINIIII...

miss frog said...

dah dapat mesti manfaatkan..tak kiralah apa motif pemberian to...hehe..org memberi kita merasa ya dak?org berbudi kita berbahasa..ecececeh^^

Heidi Shafiq said...

manfaatkan kemudahan.. :)

abdul quddus said...

miss frog
YA BETUL 2..
I2 YANG PERLU KITA BUAT..TERIMA KASIH

Heidi Shafiq
ya betul jangan salah guna..TERIMA KASIH

abdul quddus said...

miss frog

hahaha btul 2...
TERIMA KASIH KE SINIII

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...