Friday, November 19, 2010

Adik aku H.I.L.A.N.G

Eh x de la adik aku buat gempak je
Ingt x hari 2 yg aku certa fasal  aku n kebun sawit
ptg 2 kitrg tidur
aku x sedar maklumlah penat sgt
ade la time azan maghrib baru la aku sedar..

pas azan maghrib bapk aku tanya mana adik aku…
ha apa dia adik aku x balik lagi

dia hilg ke?
menggelabah aku dh la mlm 2 aku nk g umh awek aku
bkn sbb apa leh lak ari2 time aku keluar ngan dia aku trtggal kad matrik dlm beg dia
dia dh la nk balik u kat Kelantan malam 2…

aduh try tepon x angkt adik aku bapak aku pun try x dapt aku dah cuak
bpk aku surh g smbhyg maghrib dulu
so pas solt minx doa kat allah

dan..dan adik aku balik
fuuh lega aku pun trus soal dia g mana
dia kata tdi pas balik tuisyen parent kawn adik aku dtg nk amik
so adik aku pun tumpg la mereka
adik aku kata ingtkn g pasr je (sab2 biasa la kt tapah ada pasar)
rupnya diorg ajk g mkn emm apa ye lupalak
nk  x nk follow je la
yang aku bengang pehal x call ke @ mesj dia leh kata apa kredt x de
apa la mcm mmbr x de je kredit 10 sen pun  x kan xde
bukan apa yela kan sekarg ni musim awek hilng cuak la jgk kalau jadi apa2
adik aku wei
walaupun kadg2 berperg
tp mcm peribahasa air dicncg x kan putus
x kan x sayang adik kot…dh la aku ada 2 adik je pompaan lak 2 msti la aku kena jaga

Kesimpulannya

1. Perhatilah adik @ kakak kita terutamanya pompaan sayangilah mereka
2. Bgitau parent @ sesape  yang penting ke mana kita g kalau jadi apa2 parent tau
3. mohonlah doa kat ALLAH S.W.T kan dia maha mendengar lagi maha melihat
4. Berbaiklah ngan jiran leh mkn free tul x…

0 SUKA DUKA:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...